Lianne is geboren en getogen in Stiens in 1970. In het jaar 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Haar afstudeervoorstelling was met Brigitte Kaandorp in de productie Chez Marcanti. Daarna volgen er verscheidene producties waaronder de musical Pippi Langkous en de toneelvoorstelling Jane Eyre. Jarenlang speelt Lianne de hoofdrol in de familieshows van het Dolfinarium.

In 2001 raakt zij verbonden als gastactrice aan het Friese toneelgezelschap Tryater. Waarin ze te zien is in De Kening fan neat, De Ynbylde Sike, Wát in Teater, Yerma, Op Syk nei Mohammed, De striid om de Sulveren Bal en Thúsfront. Naast Tryater speelt ze in vrije producties als Tenminste Houdbaar Tot en De Laatste Brief.

In 2004 maakt ze locatietheater op het Oerolfestival met de BackPack Angels.

Vanaf 2008 toert ze met haar eerste solovoorstelling door Friesland genaamd Tichtby (Dichtbij).

De zomer van 2018 is Lianne te zien in de rockopera The Who's Tommy in de rol van Emmy

Op televisie zien we haar een aantal jaren als Afke Baas in de Friese dramaserie Baas Boppe Baas. En speelt ze onder andere gastrollen in Baantjer, Flikken Maastricht, Toen was geluk heel gewoon, Van Speijk 2, Hof van Joosten, Verborgen Verhalen en de Sterkste man van Nederland en recentelijk in de soap serie GTST

Op filmgebied zien we haar terug in de familiefilm De Schippers van de Kameleon, in Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde en in Sportman van de Eeuw. Verder is zij te zien in de volgende televisiecommercials.

Unox Rookworst, Peijenburg, Lotus Speculoos, De Hartstichting en IKEA, Albert Heijn en Noordzee FM.

 

 

 

 

Fotografie Sanne Prins